KRATKA POVEST O GRCKOJ PDF

daily weekly weekly Type and level of studies: Undergraduate academic studies. Course name: Introduction to Neo Kratka povest o Grčkoj. Beograd: Jasen. Mutavdžić, Predrag. Prokvašen vodom, uprljan glibom, noge podbio o kamenje, raskrvario na oštrome šljunku, ozario koprivama, izbo na glogovu Joe pristade, a povest će i mene sa sobom ako dopusti gospoda Joe. 2U grčkoj mitologiji div sa stotinu očiju, vječno budan. Bit će tek kratka šetnja u rane jutarnje sate.

Author: Vuramar Akigami
Country: Laos
Language: English (Spanish)
Genre: Travel
Published (Last): 2 May 2015
Pages: 466
PDF File Size: 18.6 Mb
ePub File Size: 1.50 Mb
ISBN: 549-5-85884-446-1
Downloads: 79451
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Goltizragore

Nisi valjda odajniko njukalo? Ej, nemoj zaostajati, prijane!

S abecedom na metalnoj ploi pred ognjitem, u koju sam po potrebi mogao zavirkivati, rkajui sam natampao za sat-dva ovu poslanicu: Vidio sam po namjetaju da je to soba za oblaenje, iako mi je veina pokustva u onaj tren bila po obliku i upotrebi nepoznata. Ba tako su mu oi poigravale kad su nam sudili. Stavio sam zasune kao to sam ih naao, otvorio vrata na koja sam uao kada sam sino dotrao kui, zatvorio ih i potrao prema zamagljenim movarama.

Govorim i govorim dvojici bezjaka povie moja sestra, strgnuvi kapu s glave u nastupu iznenadnog oaja – dok ujko Pumblechook eka, kobila se sigurno vani ve razboljela, a djeak tu stoji prljav od glave do pete!

Poslije nekog vremena ppovest smo toliki komad puta da smo uli glasove od kojih je jedan za-pomagao: Da sam pokuao, bio bih i izvrio!

Carls Dikens – Velika ocekivanja

Kad smo zavrili pripreme, ve su stigli pred kuu, umotani sve do oiju. Vi ste, dakle ree moj robija, pogledavi Joea nekako sjetno, ni ne osvrui se na me onaj kova?

Te je veeri, meutim, hitnost mojega sluaja zahtijevala da progutam pola litre te mjeavine. Pod bremenom tajne moga zloinstva razmiljao sam o tome je li Crkva dovoljno jaka da me obrani od osvete stranoga mladia ako tamo ispovjedim svoju krivicu.

  JULIO RAMON RIBEYRO EL BANQUETE PDF

Znao sam put do tvrave prilino dobro jer sam bio tamo jedne nedjelje s Joeom. Sve sam to u prvi mah uoio, jer sam ga samo vidio naas: Kao da sam jednim udarcem skovao potkovu. Pratetka gospodina Wopslea drala je u selu veernju kolu, a to e rei da je bila smijena starica s ogranienim novanim sredstvima i neogranienim slabostima, pa je obiavala malo prodrijemati svake veeri od est do sedam, i to u drutvu maliana, od kojih je svaki grcokj dva penija tjedno da ima prilike, gledajui je, usavravati se u dobrom odgoju.

Carls Dikens – Velika ocekivanja – [PDF Document]

Zaista su se svi njegovi znanci slagali u tome da bi on svojim glasom natpjevao naeg sveenika u svakom poglavlju Evanelja, dok je on sam uvjeren da bi se zacijelo proslavio u tom zvanju kad bi u crkvi bilo doputeno natjecanje.

Brzo smo pomogli gospodi Joe da side s kola, a ujko Pumblechook se takoer naao na nogama, grcmoj 28kobilu gunjem, i zaas se skupismo u kuhinji. Gospodin Wopsle predloi da se vratimo, no Joe odlui da vidimo sve do svretka, i tako podosmo za ostalima. Joe baci na njih pogled te izjavi da bi za popravak trebalo u vignju naloiti vatru, a to e prije potrajati dva sata nego jedan. Stoga sam radio ne samo u kovanici, nego su me poastili i s dunou da ispomaem kad ustreba i kojem susjedu i plaim ptice, pobirem kamenje ili vrim sline poslove.

Gospoda Hubble zatrese glavom, gledajui me alostivo, kao da ve unaprijed sluti da nikad ne u doi na zelenu granu i upita: Malo previe crvenila koe ili tu i tamo kotu-njavosti to to smeta!

Na mahove sve utia, a tad bi i vojnici nijemo stali. A naroito treba biti zahvalan, djeae dodade gospodin Pum-blechook onima koji su te othranili svojom rukom. Iz dvorita je vodio puteljak do zgrada pivovare, a drvena su vrata bila irom otvorena, kao i itava pivovara iza njih sve do visokog zida to ju je zatvarao. Pomislili biste da sam jedan od onih nesretnih31malih bikova u panjolskoj areni, koliko su me ljuto izranili svojim moralnim bodljama.

  AQUILARIA CRASSNA PDF

I po drugi put? Dok smo stajali u kolibi, stajao je pred vatrom i zurio u nju zavezen u misli, ili stav-1 Prea za valjanje rublja. Tek to bi dlanom udario o dlan. Dotle je on udobno sjedio nita ne raunajui, nego samo mastio brke suenom slaninom i vruim zemikama i dopustite da reem gutao sve to kao pravi deronja. Joe prijekorno zakaljucne, kao da hoe rei: Bjee suha i hladna no, vjetar je puhao ledenom otrinom, a mraz bio bijel i tvrd.

Nakon toga bijasmo drugovi kao i prije; ali poslije, kada sam u spokojnim satima sjedio i gledao u Joea, razmiljajui o njemu, proimalo me novo osjeanje, svijest da mu se divim iz dubine svoga srca.

Pa kako su nam lisiine sad potrebne, biste li ih malo pregledali?

Joe pristade, a povest e i mene sa sobom ako dopusti gospoda Joe. U smonici, a bjee obilatije snabdjevena nego obino, jer je bilo pred Boi, strano sam se uplaio zeca, objeena o stranje noge i kao da mirka na mene kad sam mu napola okrenuo leda. Zato se povet pobunim? Biste li mi rekli koliko je sati?

Author: admin