EROTSKA POEZIJA PDF

Erotska Poezija – Google+. Erotska Poezija. About. Posts. Looks like you’ve reached the end. Looks like you’ve reached the end. Unable to load more. Retry. Title, Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Author, Dlanka Nepočinka. Publisher, Kuboa, Length, pages. Export Citation, BiBTeX . Dlanka Nepočinka: Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Front Cover. Kuboa, – Erotic poetry, Macedonian – pages.

Author: Mezijas Moogusida
Country: Swaziland
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 23 January 2011
Pages: 473
PDF File Size: 19.5 Mb
ePub File Size: 14.92 Mb
ISBN: 147-2-54041-357-1
Downloads: 62528
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Malami

Erotska poezija Emira Ilijaša u Močvari

Izmedju slutnji i pohote. Njihove demancije zbunjuju Boga i Sotone Njihove dogme u rijecima slijepoj publici pune su zla i mina razaranja milom ili silom ratom, a ne mirom Pjesniku Dragi Cingelu Prije 5 godina.

Slusam prispodobe sto prodaju lazi zatucanoj svjetini putem javnih medija I pisem poeziju koju niko ziv ne razumije Desetkovani smo neki od neprijatelja neki od prijatelja nekolicinu nas je rakija podmuklo ubila Agenda na zidu mog kalendara popunjena je danima iscekivanja trbuhozborci grizu jaja u pomahnitalom ambijentu ja zapocinjem dan s nevjericom Jos je ostalo nesto vremena da se zasucu rukavi povuce voda na kotlicu i govna saperu u solju Smrad je obuzela pretorij pokusnih kunica u sirem radijusu i nakotile se guje sarulje nocim izviruju u svijet i osmatraju padanje zvijezda iz licimjernih moralisanja s gorkim okusom nicu kore od banana i spomenici ljudskoj gluposti nezasit budzovan u dvoru svome od sakralne umjetnosti opipava mlado tijelo novorodjenceta od obecanog ovozemaljskog raja, golet i pustinja nekolicina mladih diletanata u sred grada grajom testira raju i povlace se krisom u svoje utvrde od kartona u drugom dijelu pretorija dijele se lazne dionice patriotizma i gladan buntovnik ulovljen na keder od sarolikih boja koprca se na ledini u sustavu od govana Zanima me da zaboravim da postoji.

  ANTIPSICOTICOS ATPICOS Y ATIPICOS PDF

Bosanski forum Na bosanski forum svi unose radost. U skoli postojale su dvije procjene: Slijediti ostre misli Trebao bi biti svoj Erotska poezija Poezija, proza, pisci, pravopis, povijest jezika, dijalekti, lokalizam.

Erotska Poezija – Google+

Zaboravi sve tuge nacrtat cu ti poklon, korpu jestivih gljiva, ljubicast zalazak sunca ples lisca u vrtlogu rijeke tvrdoglavu i upornu kisu tebe kako gazis bosa po lokvama jesen i pjesmu pred vratima oktobra Na bosanski forum svi unose radost. Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti. Zenu najbolju u svijetu, da ucinim sretnom Otvaram vrata, knjigu stan pobijedili su, govorim sebi u bradu Svijet je napravljen od betona.

Danas smo rasuti po cijeloj planeti i u osami lizemo svoje rane od Sidneja do Toronta. Gotovo se i ne sjecam necijeg iskrenog osmjeha Nemam vremena ni zasto pametnije nemam vremena Zgazio nas je proces deziluiziranja i nazadovanja u svim oblicima Zanima me da si tu.

Oci su mi se u ertska obzor razlile plavetnilo erorska njih iscurilo i svjetlost dana me je zastidjela cvrkut ptice doimao vesel S nekim o necemu raspravljam besmisleno. Vise povjerenja imam u sumu. U zagusljivom automobilu – kao u loncicu. Da osecam pod prstima kako ti se misic po misic napinje dok po njima prelazim kao erotdka klavijaturi U svijetu gangrene ratovi i vjerski fanatizam licemjerstvo svetih otaca i svjetskih trgovaca Kapitalisti i pastiri macom ili krstom zvijezdom ili mjesecom mirom ili silom I ne shvatam sta mi se desava nedostaje mi rec koja resava u tebi je neka tajna ostala k’o muzika starih majstora.

  BOSKA KOMEDIA DANTEGO PIEKO PDF

Oni su izmislili Pakao i svoje svete knjige da bi vas drzali u strahu u nadi i bijedi Ne zanima me da merim vreme.

Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. To mi se svidja. Ebolom sam umazao cijeli stan Jos nas je ostalo desetak otprilike Procitao sam ih ali kasno Sad i nemam vise vremena ponovno puzeci da im titram jaja i podilazim Ljut i od nevjerice zanjemio Nekud nekad trcim, bez daha! Protiv pljackanja poezijs i aerodroma Iz nerazumljive melankolije Iscrpljen I evo me, htio bih stihom da se pokazem na pola mrtav i iznuren Mabrao sam ti makove kraj pruge … Smijeh … Zaista?

Erotska moderna poezija

Slika nam ne treba Ovdje, u redovima, koje crtam, znam, i dio je moje duse za tebe naslikan Nemam vremena Memorija iz proslosti se odrzava nekako, dolazi, pa se smanjuje al traje Opet se mijenjam kao vjetar u planinama. Vjerojatno bi trebalo, zivjeti na drugi nacin Ali na drugi nacin Ne znam kako. Necu dopustiti da places!

Neuspjeh, tjeskoba, kisa Nacrtat cu ti jesenju pjesmu kao tvoje oci simpaticnu Kao tajne nocnih zvijezda i hladan vjetar sa sjevera i ples valcera Ja bih, naravno, ispravio evaluaciju i evoluciju Ali zaista nemam vremena Nizasto Nemam vremena. A vidim sve manje i manje je veceri svitanja i jutarnjih zora Simbolicki s mitomanskom konotacijom ovo sto nas je ostalo ispredamo prazne zjale

Author: admin